Redlocker – Möt Grundarna

Mellan möte, på språng och vid kundbesök ber du att få låna toaletten. Där inne finner du förutom de absoluta förnödenheterna, ofta också en tvålpump och pappershanddukar. Tänk om du då också hittade en klarröd automat för mensskydd, till dig som inte fått med dig tillräckligt med tamponger för dagens agenda. Denna klarröda mensskyddsautomat finns där, tack vare Liza och Clara. Låt oss möta dem och RedLocker.

RedLocker logga
Klicka här för att komma till RedLockers hemsida!

Jag fick ett meddelande från RedLocker på Instagram, med en snabb pitch om vilka de är och vad de står för, och att de gärna ville komma i kontakt med mig. 1 Oktober lanserar de sitt företag och community. Tills dess är de mycket förtegna kring detaljerna, men viskar om stora visioner och tydliga mål! Jag förstod tidigt att RedLocker består av två unga, drivna tjejer som gått ihop för en tydlig affärsidé. Och självklart vill jag ge dem mitt stöd!

RedLocker lanseras 1 October med visionen om att förse alla offentliga toaletter med mensskydd. Men vad är RedLocker?

Varje dag blöder ca 800 miljoner kvinnor runt om i världen, och en kvinna har mens i snitt 6,25 år under en livstid. Det påverkar hur man mår, både på jobbet och i skolan. Och kan även påverka huruvida en är i stöt till att prestera. RedLocker ser till att varje kvinna får rätt förutsättningar för att klara av sin vardag.

Vi uppfann RedLocker för att vi var trötta på ett vardagsproblem som vi själva upplevt i många år.
Våra mensröda, innovativa automater kallas RedLocker och dem osar framtid. Vi gör det lika normalt att ha mensskydd som toalettpapper inne på toaletter utanför hemmet. Vi hjälper våra kunder att arbeta mot FN:s hållbarhetsmål nr 5 – Jämställdhet, spara tid, energi och arbetskraft, krossa menstabun och skapa trygga, rättvisa och attraktiva arbetsplatser.”

20 år gamla och fulla av driv!

Liza och Clara är 20 år gamla och fulla utav driv! De träffades i en entreprenörskapskurs sista året på gymnasiet, helt utan tidigare kunskap om varandra. De gick olika klasser på en stor skola och levde helt separata liv. Men med en gemensam affärsidé enades de och grundade RedLocker AB, och med sina kunskaper, intressen och egenskaper utgör de ett grymt team!

Under min egen gymnasietid läste jag också entreprenörskapskursen och fann den otroligt givande för den erfarenhet jag fick under den perioden. Dock var jag tvungen att fråga tjejerna vad som gjorde att de vågade ta steget till att starta bolaget och testa sina vingar?

RedLocker-grundarna Clara och Liza, endast 20 år gamla men med en vattentät affärsidé kommer de att göra succé!

”Vi arbetar med en fråga som engagerar oss båda personligen. Det finns en frustration över att det inte känts rättvist under en lång tid när man själv var mindre och gick i skolan. Den drivkraften är jag övertygad om, lyser igenom när vi arbetar framåt med vår idé och därför har vi aldrig ifrågasatt oss själva ”ska vi göra det här?” utan istället har vi sagt till varandra ”nu gör vi det här tillsammans”. Jag har sagt det förr och säger det igen, mitt konkretaste tips till en som vill ta steget är:


– Lägg inte din tid på att uppfinna hjulet, var enkel och sätt igång. Lägg inte tid på att läsa guider på internet om ”hur man kommer igång”. Fokusera istället på vad som engagerar dig, vad du drivs av och vad som skulle vara viktigt/roligt/härligt att få arbeta med? Påbörja därefter din resa på ditt egna sätt, ingen bolagsresa är lik den andras och därför tror inte jag man kan läsa sig till hur man ska göra.

Lansering Av RedLocker

RedLocker Varumärke

Så vart hittar du RedLocker? Redan idag finns automaterna monterade på en rad olika adresser i landet. Bland annat på skolor, hotell, restauranger och myndigheter. Men med sin klarröda färg lär vi garanterat att se dem allt mer frekvent! Om du efter detta porträttet känner att du behöver installera en RedLocker på ditt kontor, så vänd dig till Liza och Clara!

1 Oktober 2020 lanseras RedLocker digitalt med flera spännande och delvis revolutionerande nyheter. Via hemsidan kommer man kunna tipsa om toaletter om saknar gratis mensskydd. Och för dig som vill engagera dig ännu mer i RedLocker ska spetsa blicken nu!

Förutom att erbjuda mensskydd till kvinnor på toaletter utanför hemmet, arbetar även Liza och Clara mot det femte målet i FNs 17 hållbarhetstid. Genom att lägga fokus på jämställdhet skapas lika möjligheter för trygga, rättvisa och attraktiva arbetsplatser och krossar menstabun. Så om du, precis som Liza och Clara, brinner för jämställdhet, kvinnors rättigheter, mångfald, mens, business, världsliga förändringar, personlig utveckling och inre drivkraft. Då ska du bli medlem i RedLocker Community! Ett nätverk som grundarna lägger basen för, men som drivs av kvinnor.

För att hålla koll på RedLocker så kolla in dem på instagram där de heter @RedLockerse , eller kika in på deras hemsida här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.