Guldkant på Tillvaron, i all sin enkelhet

Du som följt mig ett tag på Drivna Kvinnors Nätverk vet att jag är en sann förespråkare för att sätta guldkant på tillvaron. Visst låter det pretentiöst och kostsamt? Låt mig krossa den idén. Det handlar inte om att dricka Moet och äta hummer på en vanlig onsdag. Syftet är att hitta små, enkla sätt för hur man kan skapa sig själv mer lycka och glädje i vardagen.

Detta har blivit som en del av min livsfilosofi. Genom att köpa hem snittblommor i början av veckan, istället för att vänta till fredagen så får jag njuta av lyxen hela veckan istället för att inleda veckan med att titta på en bukett blommor och tänka att ’Jaha, där står en halvledsen bukett blommor från förra veckan’. Mina blommor köper jag nästan alltid i samband med min veckohandling.

Trots det handlar guldkanten ännu mer om minuset. Om att sluta spara livets bästa ögonblick och minnen till lördagskvällar, semestrar och special occasions! När man släpper idén om att viss mat bara lämpar sig på helgen, vissa smycken bara används vid särskilda tillfällen eller att klackarna endast plockas fram vid vinkvällarna med väninnorna. Ja, då öppnar sig möjligheter för att finna lycka och minska stress.

Vad skulle hända…

Vad skulle hända om du öppnade din garderob imorgon bitti och klädde dig i PRECIS det du själv är sugen på? Oavsett hur händelsefattig dag du har framför dig på jobbet eller vilken dag på veckan det är. Jag provade detta för någon vecka sedan och det resulterade i stora örhängen jag tidigare bara använt vid ’kalas’, ett färgglatt läppstift och skor med klack. Vanligtvis bär jag sneakers, jeans och topp på jobbet, med enkel sminkning och avsaknad på smycken. Men mitt humör denna dagen lyftes! Varje gång jag kollade mig i spegeln påmindes jag om att sträcka på mig och jag kände liksom som att peppen satt i min outfit den dagen. En annan dag går jag till kontoret iförd en stor stickad tröja, håret i knut och total avsaknad av smink. Det kändes bra det med, men gjorde verkligen inte gott för självkänslan.

Eller vad sägs om att prova en ny maträtt sådär en vanlig tisdagskväll? Något som kanske annars hade sparats till en kväll med vänner på besök. Den där aktiviteten du skulle vilja prova på, sluta vänta på bättre tider, boka in dig på nästa tillfälle! Vem har sagt att man bara kör hemmaspa på söndagarna? Gör det någon annan dag i veckan, eller varje dag i veckan för den delen! Spela musik medan du gör dig klar för dagen eller sängen. Skippa tvätt och disk en kväll och njut av en film eller bok istället.

Du ser ju. Det behöver inte vara svårt alls! Det svåra är att komma ur inbitna vanor och tankebanor om när vissa saker är tillåtet att avnjutas. Behöver du ytterligare inspiration för hur du kan sätta guldkant på tillvaron så kolla in Frida Kummerfeldts blogg och instagram. Hon är proffs på att skapa guldkant i vardagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.