Prioritera Mig AB, men hur?

Vi jagar så många bollar. Hittar nya möjligheter överallt. Projektleder både veckorna och familjen. Vidareutvecklar oss själva, expanderar företaget, får ny roll på jobbet, landar affärer och vidgar bekantskapskretsen. Ja, listan på givande och roliga saker görs längre och längre. Dessutom har många utav oss dessutom visst ansvar i att se till så att mini mig också får mat i magen och doftar tvål. Och alla andra förnödenheter som vi mammor ansvarar för. Men vart i allt detta hittar vi utrymme till att prioritera oss själva? Prioritera Mig AB?

Prioritera Mig AB. Men hur då?

Själv har jag ganska lätt för att skapa små stunder av guldkant och vardagslyx även mitt i veckan. Men då i form utav en ansiktsmask medan jag kvällsjobbar, eller lite tända ljus och en bit mörk choklad. Tyvärr är jag allt för dålig på att skapa tid för sådant min kropp mår bra av. Skärmfri tid, rörelse och träning, frisk luft, besök i naturen och så vidare.

Tyvärr tvivlar jag på att jag är den enda… Vad är det som gör att allting annat i vardagen känns viktigare än att ge sig själv tiden till att vara stark, frisk och energisk även kroppsligt? Av någon anledning känns det rimligare att prioritera barnet eller jobbet, över 20 minuters hemmaträning.

I höst sätter jag därför upp en liten utmaning för mig själv, och är du intresserad får du såklart också lov att haka på. Jag vill ge mig själv iallafall 3 kvällar i veckan då jag lägger telefonen ifrån mig och rör på mig. En promenad, yoga eller pilates från YouTube, ett träningspass från Sandra Friberg eller ett besök på gymmet.

Jag lovar att återkomma när jag hittat svaret på alla frågor! Men tills dess hoppas jag att vi kan hjälpas åt att bolla eventuella lösningar.

Hur är din syn på saken och hur bra är du på att prioritera Mig AB?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.