Vad ska du skita i denna veckan?

I tisdags, 20 oktober, samlade jag ihop 15 stycken drivna kvinnor på Malmös coolaste urban market, Beyond Us! Där spenderade vi två timmar tillsammans på temat Think like a man, Act like a woman. Ketty Nilsson delade med sig av sina bästa tips för att förhandla sig framgångsrik och Lovisa Wallin inspirerade till att ta makten över sin ekonomi. Dessutom fick alla deltagare med sig en fin-fin goodiebag med sig hem!

Tanken på denna typ utav event dök upp efter en diskussion om varför det faller sig mer naturligt för män att prata investeringar, förhandlingar och affärer. Var är kvinnorna när de samtalen tar plats? Jag funderade också kring varför ordet ’Makt’ klingar negativt, manligt och lite fult. Medan ’Power’ blivit mer kvinnligt klingande och sprider pepp. Låt kvinnorna ta makt! Därav Think like a man, Act like a woman.

Förhandla dig Framgångsrik

Ketty Nilsson har en lång karriär i ryggen som säljare och företagare. Hon påbörjade karriären i gatukök och har sedan dess jobbat inom allt från kycklingslakteri till att sälja järnväg till trafikverket och Stockholms citytunnel. Längs vägen har hon hittat sina egna mentorer och lärt sig både det ena och det andra från var och en utav dem. Som att vänta ut problemen, och därmed sluta själv kasta sig på bollen så fort någon behöver ordna upp något.

Ketty Nilsson delar med sig av sina bästa tips för hur vi kan förhandla oss framgångsrika!

Makt, Cash & Frihet – En inspirationsföreläsning om Ekonomi

Lovisa Wallin å andra sidan har nyligen lämnat sin fasta anställning som kommunikatör för att driva eget! Därmed jobbar hon som frilansskribent, marknadsförare, investerare och är dessutom ideellt engagerad i Unga Aktiesparare Malmö. Därför kändes det extra kul att få ha med Lovisa under workshopen för att inspirera fler drivna kvinnor till att ta makten över sin privatekonomi. Med frågeställningar såsom ”vad drömmer du om?” och ”Hur skulle du kunna spara in 100 kr i veckan?”, hittade vi alla nya sätt att skapa passiva inkomster!

Men det som verkligen kännetecknade denna fantastiska eftermiddag ihop var den otroliga energi som infinner sig när ett helt gäng drivna kvinnor samlas och utbyter ideér, erfarenheter och kunskaper! Dessutom fick alla med sig en härlig goodiebag komponerad av fler drivna företagskvinnor! Och som om inte det vore nog, så livesändes båda föreläsningarna på Instagram. De ligger nu uppe på IGTV i två delar vardera, gå in där och kika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.