Möt modeentreprenören Emmeli Marmander

Idag lyfter jag en entreprenör jag följt på lite avstånd ett tag, och som väckt en nyfikenhet hos mig under lång tid! Möt modeentreprenören som tog fram skjortan för alla kvinnor. Ja, Drivna Kvinnors Nätverk har fått äran att lära känna kvinnan bakom SHESIZE lite bättre! Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras av Emmelis driv och engagemang! 

Möt Grundaren av SHESIZE
Emmeli är grundaren av SHESIZE

Emmeli är entreprenör och grundare av SHESIZE som gör signaturskjortor för att passa fler kvinnor! Hon är 38 år ung och bor utanför textilstaden Borås tillsammans med sin man och två söner. 

Vem var Emmeli för fem år sedan?

Då drev jag bolag tillsammmans med en annan tjej. Jag gjorde allt från bokföring till designade kollektioner. Vi startade bolaget 2012 efter att vi träffats genom vår utbildning, vi läste Handel och affärsmanaskap med inriktning mot TEKO i Borås. Vi hade en vision om att arbeta hållbart, producera i Sverige och endast skapa kollektioner i naturmaterial så som ull och siden tex. Vi var tidiga och hade för lite kapital för att kunna ta det vidare tyvärr.

Och att hon fem år senare skulle driva SHESIZE med stöd från en helt fantastisk skara kvinnor hade hon aldrig kunnat ana! Då var fokus på företagets överlevnad och dess branta lärokurva. 

Idén till SHESIZE och skjortan med hela 35 storlekar för kvinnor i alla storlekar kom redan då, tillsammans med tidigare kompanjonen. Det eftersom kollegan ofta hade problem att hitta skjortor som satt bekvämt och snyggt på henne med lite större byst. De insåg att den avgörande faktorn var för liten byst i grundmönstret på skjortorna som då fanns i butikerna. Istället gick tjejerna ihop med mönsterkonstruktörer i Borås och skapade den storleksmatris som vi idag ser hos SHESIZE. 

”Efter 5 år satte vi bolaget i konkurs pga av olika anledningar, jag köpte då inkråmet i början på 2018 och började fundera på hur jag skulle ta det vidare. Denna resa var så lärorik och jag är så tacksam för mina år i det bolaget. Under Januari 2019 startade jag mitt nya bolag och webbshoppen lanserades i september förra året. ”

Redan vid 15 års ålder drömde Emmeli om att bli designer. Längs vägen har hon utbildat sig till inköpare och utvecklade ett intresse för företagande och entreprenörskap under gymnasietiden. Dessutom växte hon upp med en pappa som själv drev företag, så att starta eget kändes som ett naturligt steg. Idag känner hon en stolthet i att ha skapat SHESIZE och att ha fått möjligheten att träffa alla de imponerande kvinnor som stöttat och arbetat med henne längs vägen. 

Vad är din vision för SHESIZE?

”Att bygga ett bolag/varumärke som gör skillnad för fler kvinnor, genom att erbjuda fler storlekar och anpassa plagg efter hur kvinnor faktist ser ut. Visionen på sikt är att kunna ha en egen modern fabrik med fokus på arbetsmiljö och hållbarhet för att kunna bidra till att de anställda kan skapa bättre förutsättningar för sina barn i framtiden. Då kan man också känna när man köper våra skjortor att man även gör något bra för någon annan. Skapa tillväxt och gå i på nya marknader känns väldigt spännande inom en snar framtid då jag tror att vår markand är global. Men även produktutveckla och erbjuda fler storlekar och modeller i framtiden. 

De kläder man bär gör så mycket för hur man känner sig och hur man presterar, det är mer än bara en skjorta, det är en power skjorta som ska ge känslan av tryghet och bekvämlighet. Den är alltid rätt vid alla tillfällen, kan varieras i oändlighet och sparar tid när man ska välja outfit, det är en sperhjältinna i garderoben helt enkelt.”

När jag frågar Emmeli vilka hennes största lärdomar är från sin företagsresa lägger hon vikt vid att lyssna på sin magkänsla, våga fråga, ta hjälp från andra, inte ge upp och att påminna sig själv om att man faktiskt är grym som tar sig framåt. Alla små steg räknas. Dessutom känner hon en fantastisk tacksamhet för alla de lärdomar hon fått längs vägen. 

”Det finns ingen skola som denna”

Trots det finns en liten önskan om att hon haft större kunskap om webbdesign och e-handelsplattformar innan hon startade företag. Särskilt eftersom hon tidigare bara arbetat med återförsäljare och därför hade lite begränsad kunskap om det forumet. 

Avslutningsvis kör jag tre utav mina standardfrågor! 

Hur firar du dina framgångar?

Med min familj och vänner, men även med andra fantastiska kvinnliga entreprenörer jag möt längst med resan med SHESIZE.

Var hämtar du inspiration och styrka?

” I skogen och genom att tränna men också genom att nätverka och träffa andra mäniskor som gjort samma resa eller någon del av det jag gör. Det ger så mycket att lyssna på andra och inspireras.”

Var tror du att du är om 5 år?

” Jag hoppas bolaget överlever covid-19, att jag nått mina delmål och byggt upp bolaget och anpassat och etablerat SHESIZE på fler marknader. Att bolaget har en bra grund att stå på och att teamet växt så vi kan fortsätta att göra skillnad för fler kvinnor. ”

Tack Emmeli Marmander för att du är en del av Drivna Kvinnors Nätverk, för att du lät oss lära känna dig lite bättre och för att du driver SHESIZE så att alla kvinnor kan känna sig snygga och bekväma i skjorta! 

SHESIZE har väckt ett fantastiskt engagemang bland kvinnor!

Kolla in SHESIZE skjortor här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.