Möt Drivna Kvinnan bakom Mammapeppen

Adrienne Collin drog igång sitt instagramkonto sommaren 2019, till följd av sin sjukskrivning. Då befann hon sig i en period av viktigt arbete för att åter bygga upp sig själv och sin vardag igen, med stort fokus på återhämtning och vikten av att skapa tid för sig själv. Hon startade en jakt på sociala media-konto och poddar om stress men hittade inte riktigt det hon letade efter. Hon ville finna en plattform som talade för att lära sig hantera stressen, prioritera sig själv och med budskapet att vi alla duger precis som vi är. När hon inte hittade den plattformen beslöt hon sig för att skapa den själv. Och det känner vi idag till som Mammapeppen med fokus på att sänka kraven på oss mammor. 

Så vem är Adrienne? 

” Jag är en gift 33-årig 3-barnsmamma (med barn på 7, 5 och 2) som bor i ett radhus i Stockholm. Jag köper de mesta second hand, både inredning och kläder (till hela familjen) och tycker en hållbar livsstil är en självklarhet både för miljön och välmående. Jag älskar kaffe, segt kolagodis, att fixa hemma och härligt amerikanska dramaserier… ”

Idag är mammapeppen en plattform för mammapepp, främst på instagram men det finns också en podcast med samma namn. Målet är att stärka kvinnor i sin mammaroll och få dem att känna sig good enough! Mammarollen medför mycket stress och därför vill Adrienne göra sitt bästa för att peppa och coacha andra mammor.

” Jag vill sudda bort bilden av ”en perfekt mamma” och istället hylla alla oss mammor som är helt good enough precis som vi är. För det finns ingen perfekt mamma med ett välstädat hem, en karriär på topp, med tålamod dygnet runt eller som pysslar med sina barn 5 timmar om dagen och har noll skärmtid. Vi gör alla så gott vi kan utifrån våra egna val, förutsättningar och liv och DET vill jag lyfta! Att du gör ditt bästa och det räcker! Mammapeppen är en plattform fri från fördomar och JAG har inga tips på hur DU ska uppfostra barnen eller göra med skärmtiden men jag vill peppa DIG till att känna att DINA beslut är bra för att DU har tagit dem. Du är den bästa mamman till ditt eller dina barn! ”

Du duger som du är!

Mammapeppen har varit igång i snart 1,5 år och syftet är fortfarande, och kommer alltid att vara att lyfta mammor och finnas där som en peppande coach och vägledare. Instagram är dess primära kanal, men sedan starten har också en podcast tillkommit och en digital coachingtjänst. Där bistår Adrienne för att hjälpa mammor känna sig good enough i sin mammaroll. Allt som kommuniceras på mammapeppen är i nära anknytning till sådant som driver eller tynger Adrienne under given period vilket skapar en fantastiskt genuin känsla. Den största skillnaden sedan starten är dock att det med tiden växt fram mer utav ett affärsmässigt långsiktigt tänk kring plattformen. Och drivkraften att hjälpa, påverka och få njuta av friheten stärks! 

Vad är det absolut bästa med att driva Mammapeppen?

”Dialogen helt klart! Att skriva DM med fantastiska mammor som vill ventilera, bolla eller stötta är helt fantastiskt! Jag blir också helt rörd när någon skriver att jag med Mammapeppen har gjort deras dag bättre/lättare för att jag påmint dem om att det är okej att vara trött, tappa tålamodet eller att vi alla serverar makaroner 7 dagar i veckan. Att känna att det jag gör är viktigt och inspirerande är en härlig känsla! Jag är väldigt stolt över att driva Mammapeppen!”

Drivkraften bakom Mammapeppen

Drivkraften bakom Mammapeppen kommer främst från Adriennes engagemang i att skapa en hållbar vardag för sig själv och sin familj, och att inspirera fler mammor till att göra samma sak. Börja prioritera sig själva och inse att det inte är rimligt att jobba sig in i en sjukskrivning. Huvudbudskapet är att Du är Good Enough! Vilket kommer betyda att Mammapeppen om 3 år blivit Adriennes heltidsjobb där arbetet i sociala medier kombineras med coaching, föreläsningar, workshops och kurser! Det finns också en dröm om att en dag få skriva en bok på samma linje! 

Mycket av inspirationen till Mammapeppen kommer från de upplevelser Adrienne finner i sin egen vardag och mammaroll, eller från diskussioner med andra mammor. Dessutom värderar hon nätverket som byggts upp genom sociala medier högt! Där möter Adrienne otroligt många inspirerande kvinnor, vilket hon själv tycker är otroligt viktigt för att drivas framåt. Lika viktigt som att avfölja de personer och konto som inte tillför energi eller inspiration. 

Slutgiltiga frågan, vad gör du för att få in lite mer vardagslyx i tillvaron? 

”Åh vilken härlig fråga! Jag har som vardagsrutin att bada badkar med lavendel, det är min lyxiga stund på dagen. Men jag gillar att piffa till det lite extra för att skapa lite mer mys och lyx så jag försöker duka lite finare, tända ljus och göra det mysigt. Vardagslyx för mig är också att bestämma att vi köper färdigmat en fredag eller äta mitt favoritgodis en måndag om jag vill…”

Själv har jag följt Adriennes konto under hela det gånga året och älskar den genuina vinkel hon kommunicerar i sina kanaler. Det är noll fokus på hennes barn eller familj, bara på oss mammor och att lära oss prioritera oss själva. Noll hets och noll fokus på prestation. Snarare tvärtom. Dessutom är hennes avsnitt i podden precis lagom längd på 20-30 minuter så att det är enkelt att sticka emellan med ett avsnitt när en är i behov av lite pepp och stöd, mitt i vardagen! 

För att läsa de powerporträtt som skrivits tidigare i julkalendern, klicka här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.