Möt världsmedborgaren Isabelle Wallin

Hon har rest kors och tvärs över hela jorden, knutit kontakter och skaffat vänner från världens alla hörn. Funnit sina rötter och landat ett jobb som tillåter henne att resa ännu mer. Ja, tills du-vet-vad lamslog världen och vi numer får hitta njutning i all världens mat, precis runt hörnet från vår hemadress. Möt That Swedish Traveller Isabelle Wallin, världsmedborgaren, marknadsföraren, foodien, livsnjutaren och globetrottern som bär på så många häftiga historier att de inte får plats i en intervju. Men vi gör ett försök! 

Isabelle går under aliaset @thatswedishtraveller på Instagram, driver en mat- och reseblogg och arbetar idag som Brand & Content Producer på reseföretaget Apollo. Hon bär på en fantastiskt inspirerande historia, eller kanske snarare en serie av historier. 

Du kan väl börja med att berätta om dig själv? Vem är du och vad är din bakgrund?

“ Absolut, vad kul! Jag är en rastlös själ som ständigt vill upptäcka nya saker och brinner för att dela med mig av mina erfarenheter. Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men har under mina snart 30 år bott i sex olika länder, bland annat Japan, Cypern, England och Irland. Min pappa är svensk och min mamma är från Mauritius, och jag ser mig själv som en världsmedborgare – som känner mig hemma överallt! Min bakgrund innefattar bland annat mycket dans som var en av mina stora passioner under högstadiet och gymnasietiden, samt fotografering och bloggande. Jag ser mig själv som en glad person med mycket energi och en stor nyfikenhet på både människor, kultur och platser i världen! “

Innan hon började arbeta hos Apollo på deras huvudkontor i Stockholm studerade hon till webbkommunikatör på Medieinstitutet i Göteborg. Efter några år i Göteborg blev hon 2019 erbjuden en LIA-period på Apollo och fick jobb därefter. På två veckor packade hon ihop sitt liv och flyttade till Stockholm där hon idag lever och arbetar. Ett jobb hon trivs fantastiskt bra med. Att kunna inspirera människor till resor och upplevelser, tillsammans med andra kollegor som också brinner för resebranschen. Dessutom är det en fantastisk chans för att få utlopp för all sin kreativitet genom sociala medier, blogg och nyhetsbrev! 

Vad ledde dig till att starta That Swedish Traveller?

“Jag har alltid älskat att resa. Alltså verkligen alltid. Jag hade ett personligt Instagamkonto som sakta men säkert började fyllas på med mycket material från mina privata resor, samtidigt som jag bloggat i flera år på ett personligt plan. När jag hörde talas om konceptet digital nomad och resebloggare så kände jag direkt – men, det är ju jag! Jag startade en hemsida med blogg för mitt resebloggande och styrde om mitt Instagramkonto till ett resekonto. Sedan dess har jag åkt på flera pressresor och gjort betalda samarbeten med olika turistbyråer. “

Vilka dörrar har det öppnat för dig? 

“Många! Jag har träffat flera av mina närmaste vänner genom resebloggandet. Jag har fått möjlighet att åka på pressresor utomlands och träffa andra internationella resebloggare. Jag har också varit med på rumänsk tv en sväng och jag har gjort betalda samarbeten på olika sätt. Dessutom har jag träffat så otroligt häftiga människor i länderna jag besökt och kommit närmare flera kulturer i länder som jag kanske inte annars skulle besökt på till exempel en sommarsemester“ 

Isabelle har hunnit med mycket under sina år på resande fot och vi ber henne se tillbaka på sin mest minnesvärda resa. Efter lite betänketid landar hon i den resa hon gjorde till Mauritius som 27 åring för att uppleva sitt hemland. Då hade hon inte varit där på 23 år. Trots en del avlägsen släkt på ön hade hon ingen direkt kontakt med någon varken då, eller under sin uppväxt. Men hon minns tillbaka på resan med stor kärlek.

“Det var så häftigt att kunna åka dit med några av mina släktingar som också bor här i Sverige och upptäcka det land jag faktiskt också kommer ifrån. Jag kände mig så hemma i Mauritius – den öppna kulturen, maten, människorna och inte minst de underbara stränderna gjorde att jag verkligen förstod varför jag är som jag är och varför jag älskar solen och värmen så mycket!”. 

Mauritius har klättrat upp bland favoriterna hos Isabelle och hon ser fram emot fler resor tillbaka för att upptäcka mer av ön. Helst för en längre vistelse på några månader! Trots det är också Afrika, allra främst Sydafrika och Madagascar, bland hennes lista över drömresmål. På listan finns också Australien för dess surfmöjligheter, Maldiverna, Barbados, Aruba och Bora Bora med. 

Trots många vackra minnen att se tillbaka på, finns också hårda livsläxor och erfarenheter med i Isabelles pass. Hennes värsta reseminne är från en båtresa i Thailand. “Jag och några vänner backpackande i Thailand och vi hade köpt sovplatser på en mellanstor båt i Thailand som skulle gå mellan två pyttesmå öar. Det skulle ta en natt att ta sig mellan öarna. När vi kom ombord fanns det inga sängar eller liknande, bara lusbitna filtar utlagda på golvet att ligga på och knappt någon plats att lägga sig ner. Alla låg packade som sillar, det kändes nästan som människosmuggling. Det fanns knappt plats på däck om man ville ta sig lite luft och definitivt ingen toalett eller cafeteria. Och där låg vi och försökte sova bort ångesten denna vågiga natt på öppet mörkt hav. Vi kom ju fram till slut, men att köpa biljetter utan att se bilder på båten? Aldrig igen!”

Hon ser tillbaka på resan som en nära-döden-upplevelse och bär med sig lärdomen in i framtida resor. Jag med för den delen…. 

Det bästa med att resa är trots allt alla de relationer som kommit ur resandet. Från tider då Isabelle bott utomlands har hon skaffat flera nära vänner som hon nu klassar som “sina människor”. Dessutom har hon nu vänner över hela världen som trots oregelbunden kontakt, alltid har sina dörrar öppna för henne ifall hon är på deras sida jordklotet. Oavsett hur ofta de hörs av eller hur lång tid som gått sedan de senast sågs, betyder vännerna mycket! Dessutom har det professionella nätverket vuxit mycket av de olika pressresorna och samarbeten hon gjort i sitt yrke och som That Swedish Traveller. 

Vad har du för drivkrafter?

“Jag är nyfiken! Jag är en problemlösare och är driven i att komma framåt i de frågor jag bryr mig om. Jag älskar människor och mycket i mitt resande handlar om att se och sedan berätta om hur andra människor har det. Jag drivs nog av en slags längtan till att det inte ska finnas så mycket skillnader mellan oss människor världen över, att vi alla är världsmedborgare och måste ta hand om varandra och vår planet!”

Vilka är dina bästa tips för att stilla resfebern under pandemin?

Börja planera en resa! Oavsett om den är 1 år bort. Börja grotta i budget och resplan. Annars är det härligt att antingen gå ut och äta eller laga middag hemma med tema från ett speciellt kök! Jag matbloggar mest just nu under pandemin, så för mig har det varit extra viktigt att äta mat från hela världen. Hjälper inte det så kan man ju alltid titta igenom gamla bilder och videos från en resa man gjort eller titta på filmer från det land man längtar efter. Eller titta in hos oss resebloggare och bli inspirerad!”

Kan du ge dina 3 bästa tips till den som vill börja följa sina drömmar? 

  1. Det finns ingen bättre tid än nu, du kommer aldrig vara riktigt redo, så det är bara att kasta sig ut!
  2. Lyssna på magkänslan! Har du tankar som “det vore härligt att…”, så är det nog det du bör göra!
  3. Be om hjälp! Du kan inte ta råd av människor som inte gjort det du vill göra tex vänner eller familj. Be om hjälp och råd av någon som gjort något liknande det du vill göra! På så sätt ser du att det är möjligt och det kanske dessutom inte var så svårt som du trodde!

Jag är så glad för att få lyfta Isabelle i min plattform och ta del av hennes otroliga driv och fantastiska historier! Är du mer nyfiken på Isabelle och hennes upptåg? Kolla då in henne på instagram och hennes blogg

Vill du läsa fler Drivna Kvinnor-porträtt? Kika här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.