Möt Fröken Foodie – Entreprenören som förvandlar sin passion till business

Lina Nilsson är entreprenören, livsnjutaren och mamman som konverterade sin passion till sin business. Fröken Foodie är som ett barn med sprall i benen, som vi säger i Skåne. Ett nystartat företag som möter nya behov hos företag och som har oändliga möjligheter framför sig. Våra vägar korsades av en slump, när jag hittade Lina bland mina följare och ställde frågan om ett samarbete. Vår resa började där, men det kommer garanterat inte vara det sista du hör av Fröken Foodie. 

Lina driver Fröken Foodie för att sprida Skånskt mathantverk till fler smaklökar!

Själv beskriver Lina sig som en positiv, energisk och passionerad 42-åring. Hon bollar företagsamheten med familjelivet, blandar nykundsbearbetning med lekplatshäng. “Jag är spirituell och det andliga är viktigt för mig, det är en del av mitt liv oavsett vad jag gör.” 

Hennes resa har varit full utav möjligheter, vändningar, utvecklingskurvor och segrar. Hon berättar hur hon gått från rädd till orädd med fokus på det som fått hennes själ att sjunga. Samtidigt som kalkylen måste gå ihop. 

“Jag har tidigare varit lika delar anställd och egenföretagare. Jag startade tidigt ett ekologiskt kafé och catering, långt innan de flesta visste vad ekologiskt och närodlat innebar. Att jag var så tidig var fantastiskt, men det gjorde det svårt att få rörelsen att gå runt. Det jag gör idag fokuserar extra på just lönsamhet.” 

Tidigt i pandemiåret lanserade Lina Fröken Foodie, där hon erbjuder skräddarsydda matgåvor av mathantverk till företag och organisationer. När pandemin slog till stod allt redo i startgroparna, men spelplanen ändrades snabbt. Då arbetade hon också som projektledare inom mat- och vinvandringar. Trots pandemin växer Fröken Foodie sakta men säkert! “Emellanåt upplever jag att det är stressigt och jag behöver bli bättre på att göra de saker som får mig att må bra. Träning, träffa vänner och meditera ska jag göra mer av. Det får mig att skratta mer, bli lugnare, gladare och lyckas bättre i min arbetsroll.” 

En vardag många nog kan känna igen sig i. De proffsiga bilderna tas med hjälp av enkla material och i ett hörn av barnens pyssel och lek.

Lina är en drömmare, visionär och doer. En fantastisk kombination, som du förstår. Det viktigaste hon lärt sig på vägen är att aldrig ge upp det du brinner för och vill göra. Det kan vara motigt och kämpigt till och från, men så länge du tror på dig själv finns det möjlighet att lyckas. Förebilden är inte helt oväntat Charlotta Ranert, grundaren av bland annat Skånes Matfestival och MovEat. “Hon driver företag med hjärtat och lyckas bra med allt hon tar sig för.”

Men hur hittar man drivkraften? För Linas del finns drivkraften inom henne. Hon identifierar sig som en känslomänniska och finner drivkraft i att få leva sitt liv efter egna premisser, det hjälper henne att fortsätta även i motvind. Dessutom är det viktigt att visa dottern friheten och vikten av att själv välja sina vägar. Hon vill se dottern gå sin egen väg utan tvång att rätta sig i ledet. Så att starta företag mitt i en brinnande pandemi ger Lina kraften att fortsätta, att få det att funka nu och ännu bättre sen. 

Vilket är din karriärs stoltaste ögonblick? 

“Jag är faktiskt mitt uppe i det just nu. Ett tag har det känts tungt men jag har fortsatt att göra jobbet, ringt kalla samtal, hittat nya branscher där mitt erbjudande behövs även när jag bara velat lägga mig ner och strunta i allt. Fortsatt ett enträget arbeta trots att det såg mörkt ut och kändes segt – vips lossnar det. Jag har lokaliserat en ny bransch med mångmiljonpotential som saknar det jag kan erbjuda. Mitt arbete har öppnat en dörr som jag arbetar mycket med nu och som tar Fröken Foodie dit jag vill.. Det är jag mycket stolt över!”

Men vart hon är om 5 år får den som lever se. Lina är en kvinna som ser möjligheter som dyker upp längs vägen, så vem vet vilket äventyr som ligger runt hörnet. Förhoppningen är en tillvaro av välmående, meningsfullt arbete och färre arbetstimmar. Det som håller henne på banan är att göra något varje dag som tar Fröken Foodie framåt, även när det tar emot. Det är ett löfte hon gett sig själv och som kan innebära kalla samtal eller söka nya kunder. Men när hon väl är igång, blir det oftast mer avklarat än så. Någon mer än jag som känner igen sig? 

Slutligen, Vad gör du för att sätta guldkant på tillvaron?

“Mat, mat och åter mat tillsammans med min familj. Vi är foodies och köper gärna något extra gott eller lagar något ihop som tar lång tid, det är guldkant för mig.”

Vilket hade varit ditt råd till din yngre version?

“Att försöka att gå sin egen väg. Ofta tänker jag på en bild som jag sett på instagram med småflickor som dansar balett. Alla står i rad utom en liten tjej som hänger i räcket. Jag kommer inte ihåg ordagrant vad som står på bilden men andemeningen är att vara sig själv. Man kan självklart gå samma väg som andra gör så länge man trivs och det känns bra. Man känner ofta inom sig när man är på rätt plats!”

Du hittar Lina på Instagram här och är du nyfiken på hennes business kan du klicka dig vidare här!

_______

Möt Driven Kvinna är ett koncept som vuxit fram på drivnakvinnan.se och på min instagramkanal. Jag vill utforska varje sätt som finns, att lyfta och porträttera drivna kvinnor. Och detta intervjukoncept är en del utav det. Drivna kvinnor är de som drömmer stort, arbetar hårt och firar sina segrar. De som vill mer och som gör mer. Oavsett vad din drivkraft är, så är du välkommen till oss. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *