På resan till inflytande: Möt Ida och Magdalena

Med en gemensam passion för kvinnors entreprenörskap och inflytande, korsades deras väg på jobbet och relationen växte fram genom Idas program i money mindset. Med helt olika bakgrund men samma vision, gick de ihop och skapade Zero to Impact Hero. Ett program på tre månader som hjälper kvinnor drömma stort, agera på sina mål och jobba för sin personliga utveckling. Möt Ida Herbertsson och Magdalena Gräff i Drivna Kvinnors senaste intervju. 

I ett betalt samarbete med Zero to Impact Hero

Ida och Magdalena möttes genom MINC i Malmö, en inkubator för start-ups där de båda är involverade i investeringarna av de nytänkande bolagen. Egentligen kommer de från olika bakgrund. Ida hade ingen naturlig väg in i entreprenörskapet utan jobbade som konsult och inom bank tills hon bestämde sig för att ta ett sabbatsår. Hon hoppade på Sandra Denise livsomvälvande program ’The Art of Living a Turned On Life’. Där fick hon upp ögonen för money mindset och att det inte finns någon poäng med att spara, om man inte lever. Det har i sin tur lett till flera olika money mindsetprogram och uppdrag som Ida tar utöver sin anställning på MINC. Själv faller det sig inte naturligt för Ida att kalla sig entreprenör. Även om vi andra är övertygade om att det är en titel med perfekt passform. Magdalena däremot, växte upp i en familj av entreprenörer och företagandet kom sig naturligt. Familjebolag, stöd och gemenskapen i företagandet har länge varit en stöttepelare för henne och entreprenörskapet blev en naturlig väg att gå. 

Vad är historien bakom Zero to Impact Hero?

Men så januari i år sedan skrev Magdalena upp sig på Idas program Fall in love with your Money och en helt ny värld öppnade sig. Hon hade länge varit på en egen resa i personlig utveckling och skrev upp sig på kursen för att utmana sig själv. Och blev golvad. Därmed landade också Magdalena och Ida i en gemensam drivkraft. Kvinnor behöver ta mer plats och hitta utrymme att prata business. Och de ville skapa utrymmet där det sker med gemenskap och stöd. 

“Det finns så många spännande bolag där ute som drivs av kvinnor som vill bygga något större än sig själva och vi har än så länge bara sett en bråkdel av dem men vill se fler.” – Magdalena Gräff

Vi alla tre är övertygade om att fantastiska möjligheter finns att hämta när kvinnors entreprenörskap får ta plats. Gemenskap och stöd leder till ett större nätverk. Och det, i sin tur resulterar i att nya dörrar öppnas. Vi behöver gemenskap för att hålla riktning och för att få en spark i rätt riktning. 

Vad vill du ha för inflytande?

Det mynnar ut i Zero to Impact Hero. Ett program på tre månader där entreprenörer lär sig att våga uttala sina drömmar, skapa kontinuitet i sitt arbete och löpande ge tid åt sig själv, sin business och sin personliga utveckling. Fokuset ligger med andra ord på mindset med den fasta övertygelsen om att drivkraft väger tyngre än kunskap. Om det är något de två entreprenörerna vet så är det att varje företagare lär sig längs vägen. Genom att skapa en community för entreprenörer, skapas också en gemenskap och igenkänning. 

“Mitt nya favorituttryck är ‘Done is better than perfect’. Det hjälper mig att fortsätta sträva och jobba”. – Ida Herbertsson.

Uttrycket landar hos mig och jag har tänkt på det vid flera tillfällen sedan dess. Magdalena beskriver det med skillnaden mellan en joggingtur eller ett maratonlopp. För att uppnå våra drömmar och nå dit vi vill, måste vi se resan mer som en joggingtur där varje litet steg i rätt riktning är bra. Medan ett maraton kräver övning och uthållighet för att lyckas. Programmet kommer ur deras gemensamma drivkrafter och värderingar, och har utformats helt efter det som är viktigt för dem. Kombinerat med erfarenheterna från att jobba tätt med startups. 

Att skapa inflytande och våga drömma stort är en så viktig del i Drivna Kvinnors Nätvkerk. Min övertygelse är att kvinnor har så mycket mer att ge. När vi lär oss uttrycka våra mål och drömmar, kan vi öppna dörrar för varandra och skapa möjligheter som driver oss framåt. 

Vem är Zero to Impact Hero för?

Zero to Impact hero är helt digitalt och passar dig oavsett var i din företagsresa du är, i planeringsstadiet eller i jakt på investerare. Förutom regelbunden leverans av nytt material att jobba med, får du också coaching där du kan bolla dina ideér, få hjälp med låsningar och ventilera dina utmaningar. Dessutom sker regelbundna live sessioner med de andra deltagarna och du blir del av det community som byggs upp av deltagarna. Du hamnar i en liten, intim grupp av deltagare som antingen gör samma resa som du, eller som redan gjort den och kan prata fritt utan risk för att orden lämnar gruppen. Programmet sker på engelska och allt material är likaså på engelska, detta eftersom det kommer deltagare med alla möjliga sorters bakgrund och geografiska placering. Förutom ett härligt utbyte innebär det ju också att du får hålla ditt språk levande. Vid de enskilda coachingsessionerna kan du dock välja att prata svenska om det känns mer bekvämt. 

Vilket inflytande har programmet?

Anmälan stänger 12 September och programmet drar igång 21 September. Investeringen kostar 1500 kr, inklusive moms. Och anledningen till att jag kallar det en investering istället för en kostnad är för att det är precis det. Precis som du vårdar ett hus väl för att du vill få tillbaka dina pengar, borde du utnyttja denna möjligheten att knyta nya kontakter, bolla dina idéer med andra entreprenörer och öppna möjligheten för nya vägar under dessa tre månaderna. Förutom fokus på din personliga utveckling, får du också business tools, deltagande i programmets facebookgrupp, en messengerchatt tillsammans med övriga deltagare, live calls varannan vecka, coaching och mentorskap, feedback på din affärsplan och historier att inspireras av. Ja, du hör ju! I tre månader får du verkligen allt och lite till!

Dessutom får du möjligheten, efter programmet, att ta in Ida och Magdalena som investerare. Antingen i form av tid eller av pengar. Vilken fantastisk deal!

Klicka här för att komma till mer information om Zero to Impact Hero och anmälan!

Är du mer nyfiken på Zero to Impact hero, och de drivna kvinnorna bakom programmet? Lucky you! Torsdagen 9 September kör vi live på min instagram där du får möjlighet att delta i några utvalda övningar och ställa alla dina frågor till Ida och Magdalena! Så ringa in 12.00 den 9 September i din kalender redan nu!

Vill du läsa fler inspirerande intervjuer med drivna kvinnor? Kika här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *