Drivna Kvinnor: Från spontant infall till plattform i tillväxt

Drivna Kvinnor grundaren Elina Nilsson

Drivna Kvinnors Nätverk har gjort en enorm resa under de senaste tre åren. Från början ett spontant infall utan grund att stå på eller kännedom om målgruppen. Enbart en egen önskan om inspiration, bollplank och ambition. Idag är Drivna Kvinnor så mycket mer. Och med det, går Drivna Kvinnors Nätverk in i en ny fas.

Drivna Kvinnor grundaren Elina Nilsson

Sommaren 2019 var första gången jag började höja min blick. Två år tidigare hade jag fått ett gravidbesked i 6e månaden och blivit självgående. Sommaren därpå tog jag examen i England, och min son satt med i katedralen där jag tog emot diplomet. Sedan dess hade jag inlett min karriär som marknadschef på ett internationellt bolag inom svensk industriexport och agrikultur. En bransch med så många män att kvinnorna gick att räkna på en hand. Med två år av krigande, fokus och överlevnadsinstinkt, började jag äntligen landa och titta framåt.

Jag hade följt våra ledande, kvinnliga entreprenörer och influencers sedan jag var 14 år gammal. Multi-entreprenören Isabella Löwengrip var en av mina främsta förebilder och jag inspirerades enormt av hennes driv och stora drömmar. Men att följa henne, gav mig inga konkreta tips eller ideér om hur jag själv kunde inleda karriären. Jag sökte efter andra förebilder som gav mig den kick jag hoppades skulle hjälpa mig. Men allt jag hittade var bubbelgumrosa texter om female hustlers och boss Women. Inspirerande, men inte särskilt relaterbart.

Startskottet för Drivna Kvinnor

Så på vinst och förlust, öppnade jag ett konto på Instagram 18 Juli 2019. Jag berättade inte för någon, inte ens för mamma som annars är först på bollen med allt jag gör. Genom hashtaggar såsom #kvinnligaföretagare och #kvinnligentreprenör hittade jag kvinnor jag inspirerades av, och började följa dem. Jag skrev inlägg om sådant jag gick och tänkte på om dagarna. Om mansplaining, mina egna drivkrafter och drömmar. Så småningom började jag tipsa om de inspirerande kvinnor jag hittade i flödet. I december startade jag en julkalender, där jag tipsade om en ny driven kvinna varje dag. Den 8 December 2019, knappt 5 månader efter kontots öppnande, hade jag över 800 följare. Och de blev snabbt fler!

Från 800, till 2500 och till 4200 följare

På tre år har vi blivit många. Jag som vid starten kände mig ganska ensam i min drivkraft har idag insett att jag är långt ifrån det. Genom åren har vi arrangerat event och föreläsningar, drivit en podd, gjort samarbeten med kvinnliga företagare, lärt känna varandra och öppnat dörrar som jag aldrig ens hade kunnat drömma om.

Ni har varit med på min resa från nybliven mamma och anställd i mansdominerad bransch. Till att jag vågade ta steget mot egenföretagande vintern 2021. Och till idag då jag flyttar ihop med min kille och bonusdotter, driver ett bolag i tillväxt och accelererar min karriär.

På samma vis har jag varit med på er resa. Ni som jag hållit i handen när ni tagit steget till att bli företagare själva. Ni som anställt er första, femte och tionde medarbetare. Och ni som startat fler bolag.

Vi har varit på resan tillsammans.

Från den Business Shower som arrangerades våren 2022. Bild av Madelaine Gustin.

Det är dags att växa

Drivna Kvinnors Nätverk har haft instagram som sin kärna. Vi pratar om företagandet och livet som företagare, men också om personlig utveckling och guldkant på tillvaron.

Men jag känner att det är dags för Drivna Kvinnors Nätverk att växa. Och du och jag kommer att växa med. Det blir ännu mer företagande, personlig utveckling och guldkant. Men också mer nätverkande, tillväxtfokus och diskussioner om att våga.

Med December som avstamp, inleder jag nu Drivna Kvinnors tillväxtresa och bjuder med dig att ta plats. Jag önskar och strävar efter att vi Drivna Kvinnor växer tillsammans. Tillväxtresan sker i olika steg och på olika vis. Men oavsett vad resan bjuder på vill jag försäkra dig om att allt görs med dig som driven kvinna, i åtanke.

Imorgon lanserar jag en stor nyhet som jag ser fram emot att utveckla tillsammans med dig. Håll utkik efter det eller ta del av nedräkningen

Och du… Tack för att du är Du och att din drivkraft gör oss alla bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.